Две Параде поноса у Београду

На трибини "Какав понос" најављено је да ће ЛГБТ заједница одржати 24. јуна Параду поноса, а 17. септембра Прајд.

Представници ЛГБТ заједнице, који ће учествовати на паради 24. јуна, рекли су да ће она бити у форми протеста, како би указали да је ЛГБТ заједница и даље маргинализована и да су њени припадници често жртве насиља.

Анђела Чех из организације "Егал" рекла је на трибини да се с насиљем најчешће суочавају транс особе "зато што су оне највидљивије и због тога што и даље не постоји легислатива која би регулисала издавање личних докумената у складу с родним идентитетом транс особа".

На трибини је речено да су у прве две недеља маја забележена три напада на транс особе у Београду.

Припадници ЛГБТ заједнице данас су као један од проблема са којима се сусрећу навели да не могу да се запосле због свог сексуалног опредељења.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи