Корејска слава у Манаковој кући

Корејска амбасада у Србији је у Манаковој кући у Београду приредила јединствен кулинарски спектакл под именом Ћанћи "Корејска слава".

Овај догађај је део "Дана корејске културе - Скокни до Кореје" који ће трајати до 2. јуна, наводи се у саопштењу организатора.

Храна је дељена бесплатно, а на менију се нашло пет корејских јела која је за све госте припремила шеф кухиње корејске резиденције Ђина Ким. Она је спремила поѕната корејска јела.

Пола сата пре почетка дешавања испред Манакове куће се форимирао дугачак ред који се није смањивао током два сата дегустације. Ипак сви су на крају били услужени.

Акустични дует "Weird Fishes"  својом музиком у башти учинио је овај догађај још лепшим.

"Корејском славом" организатори су желели да истраже сличности између корејског ћанћија (у преводу -журка) и српске славе.

Оба догађаја обухватају ритуале, симболизам, породичне обреде, весеље и велики избор одличне хране.

У оквиру наставка фестивала "Дани корејске културе - Скокни до Кореје" у недељу, 28. маја у Културном центру "Рекс" у периоду од 10 до 22 часа десиће се целодневни догађај посвећен фановима корејске популарне културе, али и деци.

Овај догађај ће обухватити анимације, радионице језика за децу, такмичење у говорништву, токпоки, квиз о Кореји.

Улаз на све догађаје је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво