Радови се настављају, нова опрема остаје у Клиничком центру Ниш

Одговараће сви због којих је дошло до кашњења радова у Клиничком центру Ниш, најављује директор те установе Зоран Радовановић. Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки донела је коначну одлуку и одбацила жалбу за поништење уговора о набавци опреме за КЦ Ниш уз напомену да се настави са реализацијом тог поступка.

Клинички центар Ниш није отворен 27. марта, како је било најављено, а радови нису завршени ни у мају, како је такође било најављено. Због тога је премијер у понедељак рекао да ће сви одговорни бити кажњени.

Директор Клиничког центра Ниш др Зоран Радовановић каже да се радови обављају пуним интензитетом, као и да је сваког дана ангажовано више од 500 радника.

"Многи су покушали да овај велики пројекат искористе за своје политичке интересе. Било је, нажалост, чак и мојих колега лекара који су били на високим функцијама, па су свесно или несвесно кочили овај поступак. Важно је да овај објекат буде завршен због Нишлија и целе Србије", рекао је Радовановић.

Најављује да ће сви одговорни у ланцу – одговарати. "Ако треба, извођачи радова ће добити казнене пенале, они који су пратили извођење радова ће такође одговарати. Сви ће морати да одговарају за оно што су урадили и како су урадили, али овај посао морамо да завршимо", истиче Радовановић.

Очекује се да Влада Србије формира посебну Радну групу која ће надгледати и контролисати наставак радова.

"На иницијативу премијера и министра здравља последњих недеља се врши интензивна анализа самог градилишта, наша процена је била да недостаје пуна координација у радовима тако да је из кабинета Марка Благојевића формиран тим који ће помоћи да се координира и да се прате радови и заврше до краја", објашњава Радовановић.

Поред завршетка градње, претходних дана постављено је и питање тендера за опремање КЦ Ниш, компанија која није учествовала се жалила, поједини медији су пренели да ће опрема која је већ инсталирана бити изнета из установе. Министарство здравља је то демантовало.

"На моју радост, Комисија за заштиту права је одбила жалбу компаније, цео поступак набавке опреме је у току. Изабрали смо најбољу опрему која постоји у Европи, она ће остати код нас, а она која треба да стигне стићи ће у наредних неколико недеља. КЦ Ниш ће добити најсавременију опрему која ће бити на понос грађана Ниша и југа Србије – опрему за 21. век", истакао је Радовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво