Аутоматизовани процеси за боље пословно окружење

Циљ Владе Србије јесте креирање подстицајног пословног окружења, кроз смањење баријера за пословање и успостављање механизама који ће позитивно утицати на економски раст, каже министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић. Као почасни гост Немачко-српске привредне коморе на вечерашњем скупу министарка Брнабић најављује и покретање е-управе у пуном капацитету.

Избацивање застарелих и увођење аутоматизованих процеса донеће уштеду грађанима и привреди. Они ће бити једноставнији, а комуникација са државом бржа. Ускоро почиње са радом е-ЗУП, односно закон о управном поступку у новој форми, најављују у ресорниом министарству.

"Јун је месец јако важан за нас зато што смо завршили посао повезивања шест институција које имају 80 одсто података грађана.То су Министарство државне управе и локалне самоуправе кроз матичне књиге, Министарство унутрашњих послова, Пореска управа, Национална служба за запошљавање, Централни регистар обвезника социјалног осигурања и ПИО фонд. И у јуну ће то заживети", поручује министарка Брнабић.

У Србији послује око 400 компанија са немачким капиталом које запошљавају око 35.000 људи. Према недавно спроведеној анкети више од половине тих фирми би поново инвестирало у Србији. Немци воле јасне и брзе процесе кажу у Немачко-српској привредној комори.

"Ја могу да се вратим на ону критику која је испољена од стране немачких предузећа, а то је с једне стране сувише обимна и сувише компликована администрација. Такође треба да се реформише и читаво судство. Једна од тема је свакако и корупција", каже Роналд Зелигер, председник Немачко-српске привредне коморе.

У министарству очекују и да ће од октобра за послодавце бити укинута обавезна овера здравственог осигурања и да ће од тада она бити аутоматска. Одлука ће се односити на све осим на око 400 хиљада предузетника паушалаца и пољопривредне осигуранике.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара