Реке у Крупњу се повукле у корита, нормализовано снабдевање електричном енергијом

Вода се повукла из поплављених кућа у Крупњу и околним селима. Нормализовано је снабдевање електричном енергијом. Специјалне екипе МУП-а прате ситуацију на терену.

Ниво реке Ликодре и њених притока нижи је за 70 центиметара него јуче, а проток воде је дупло мањи. Реке су се повукле у корита, али још има бујичних потока који се сливају са околних брда.

Вода се повукла и из поплављених кућа у Крупњу и околним селима, укључујући и село Кржава где је истоимена река нанела највише штете изливајући се из корита.

Дало је резултате све што је урађено од 2014, јер би штета сигурно била много већа да тога није било. Показало се и која су критична места, и то управо она где до сада нису регулисани токови река.

Уведена је ванредна мера одбране од поплава, све надлежне екипе су на терену, механизација је радила током ноћи како би се отклонили чепови и грање које су донеле набујале реке.

Саша Ранчић, начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице, каже да током ноћи није било потребе за интервенцијама.

"Сектор за ванредне ситуације МУП-а је у пуној приправности, прати се ситуација у целој земљи. У Крупњу смо дислоцирали један Специјалистички тим за спасавање на води и појачали екипе пратећи евентуалне падавине у току данашњег дана и наредних дана", рекао је Ранчић.

Сви мештани Крупња се надају да ако и буде кише, оне неће бити у количинама као јуче када је за само сат времена пало више од 70 литара кише по метру квадратном. Све данас функционише у Крупњу, раде школе, нормализовано је снабдевање електричном енергијом.

Постоје мали кварови, али све ће бити сређено у току дана. И поред тога, све је у приправности надајући се да поплаве неће донети веће штете и да се неће поновити слике из 2014.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво