Приступница за Мост на Ади готова до краја јуна

Градски менаџер, Горан Весић обишао је радове приступних саобраћајница мосту на Ади и позвао све становнике општине Нови Београд да у наредних десетак дана дају предлоге за назив новог булевара.

Горан Весић је рекао да се у овом делу Новог Београда рађа нови булевар који ће омогућити да се од Тошиног бунара до Чукарице, односно Пожешке улице стигне за десетак минута.

"Дужина булевара је око 2,5 километара од чега се километар и по налази на земљи, а око километар су мостовске конструкције, што је био веома захтеван подухват", рекао је Весић.

Навео је да је ово логичан завршетак радова на Мосту на Ади, у које је уложено 13,5 милиона евра кредита Европске инвестиционе банке.

Истакао је да су урађене четири раскрснице, неколико улаза-излаза, комплетна кабловска мрежа, канализација, водовод и "апсолутно све тако да овде ништа више не мора да се уради наредних деценија".

"Остаје да се уради део са друге стране моста, према Раковици, где такође имамо пројекат једне овакве саобраћајнице која треба да иде преко 'Патријарха Павла' скоро до општине Раковица и надам се да ћемо и то завршити до следеће године", навео је градски менаџер.

Позвао је све становнике општине Нови Београд да у наредних десетак дана дају предлоге за назив новог булевара.

"На скупштини Града средином јуна можемо да усвојимо име које буде предложено. Нисмо желели да ми као град о томе одлучујемо, а предлози грађана ће моћи да шаљу на наш Беоком сервис, Твитер налог и мејл", објаснио је Весић.

Навео је да је план био да радови буду готови у мају, али да су одложени за два месеца, јер се приликом откопавања наишло на делове старог аеродрома.

"Овде је 1927. био цивилни аеродром и током рада нашли су делове писте, подземне хангаре, складишта за точење горива и то је успорило радове, али они ће ускоро бити готови", закључио је градски менаџер.

Радове су поред градског менаџера обишли и чланови градског већа, Стево Марушић и Александар Марковић, вршилац дужности секретара за инспекцијске послове, Соња Подунавац, вршилац дужности секретара за привреду, Милинко Величковић и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, Бранислав Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво