Јако невреме захватило Нови Сад

Нешто после 12 сати снажно невреме, са јаком кишом, грмљавином, градом и ветром, захватило је Нови Сад, што је веома отежало саобраћај у свим деловима града и у приградским насељима. За два сата је пало 52 литра кише по метру квадртатном.

Услед обилних падавина, неколико улица у Новом Саду је поплављено, а најкритичније је у појединим улицама на Новом насељу, Клиси, Детелинари.

Под водом су и поједине улице у центру града, као и Булевар Европе, а најкритичније је код надвожњака у Кисачкој улици.

У граду је падао и ситан град, који је додатно отежао саобраћај.

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић је рекао новинарима да је за два сата пало 52 литра кише по метру квадртатном а да је 12 интервентних екипа ЈКП "Водовод и канализација" на терену и да раде на прочишћавању у улицама Темеринској и Кисачкој, и код "Меркура" и додао да екипе градског предузећа, уз подршку Водопривредног предузећа "Шајкашка" раде и на отпушавању сливничких одвода, контроли пумпи, али и на лоцирању критичних тачака.

"Пало је преко 52 литра кише по метру квадртатном за два сата, а градска мрежа може да прими око 20 литара по квадрату, па су због тога и настали проблеми. Радимо пуним капацитетом, помагали смо да у једној кући у Улици Јована Храниловића не дође до поплаве, и позивам све грађане који имају проблеме да се јаве градској комуналној инспекцији путем телефона на број 4872-444, 4872-520 и 4872-530 и Управи за ванредне ситуације-оперативном центру Нови Сад на број 1985", рекао је Стојковић.

Према речима директора ЈКП "Водовод и канализација" Гвоздена Перковића поменута количина падавина је неуобичајена и изузетно велика, и највећи су проблеми на поменутим, и већ познатим кризним тачкама.

Кристина Јовановић из новосадске Хитне помоћи рекла је да екипе нису имале позива за излазак на терен услед ситуације коју је изазвало невреме у Новом Саду.

Снежана Јаковић из ЈГСП "Нови Сад" рекла је да аутобуси саобраћају уз минимална закашњења услед невремена. Како је навела, отежан саобраћај је и даље на прилазима Железничкој станици.

По добијању извештаја о временској прогнози Републичког хидрометеоролошког завода и обавештења Управе за ванредне ситуације, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, како је саопштено из Кабинета градоначелника, наложио је свим градским предузећима да буду у стању приправности како би у случају потребе адекватно реаговали.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи