Љајић: Очекујемо три милиона туриста ове године

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић каже за РТС да су фирме које послују у Србији у оквиру "Агрокора" стабилне и да извршавају своје обавезе, пре свега према малим добављачима. Истиче и да се очекује да ове године буде подељено 70.000 ваучера за одмор у Србији.

Расим Љајић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је ситуација у "Агрокору" очекивана и да тој компанији предстоји темељна реорганизација. 

"Дугови 'Агрокора' су огромни, али су фирме које послују у Србији стабилне, извршавају се обавезе пре свега према малим добављачима али то што је пословање у Србији стабилно није разлог да се не врши даљи мониторинг", каже Љајић.

Напомиње да је сигурност и стабилност у појединим земљама доминантан мотив да ли ће туристи путовати у неку земљу.

"Тунис, Египат су избрисани са светске туристичке мапе. Турска се такође суочава са проблемима да очува свој туризам. Ми сваке године дајемо препоруку уколико постоји опасност за путовање у неку земљу, али је на грађанима одлука да ли ће путовати или не. Свакако не препоручујемо да се путује у земље које су потенцијално угрожене од нових терористичких напада", истиче министар.

Каже да се ове године у Србији очекује више од три милиона туриста.

"Од тога очекујемо 1,4 милиона туриста и милијарду и триста милиона евра девизног прилива. До сада смо поделили 43.000 ваучера за летовање у Србији, а очекујемо да ћемо ове године поделити 70.000", обајшњава Љајић.

Говорећи о реконструкцији Владе, министар каже да је најбитније да и будућа Влада функционише као тим. 

"Нема гаранције која је опција најбоља, једино решавање конкретних проблема може бити брана према популизму и морамо да се томе одупремо само конкретним акцијама. Верујем да ће Влада испунити оно што је зацртано, а то је приближавање земље ЕУ и решавање економских проблема", закључује Љајић. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара