Немању Ђорђевића подржао председник Националног просветног савета

Председник Националног просветног савета (НПС) Александар Липковски оценио је да је крајње опасно, кад се политика меша у питања науке, образовања и научног дијалога.

"Нажалост, напад политике на науку и образовање ескалира", навео је Липковски у писму Немањи Ђорђевићу који је недавно смењен са места директора Центра за промоцију науке (ЦПН) и кога је министар просвете Младен Шарчевић критиковао јер је свој лични став поводом ревизије изучавања Дарвинове теорије поставио на сајт Центра, као званичан став те установе.

Липковски је оценио да "тај дијалог морају да воде стручњаци, професионалци, они који су свој живот посветили развоју науке и образовања и њиховом унапредјивању".

"У овом случају, твоје становиште (лично и институционално) проглашава се за проблематично, али не од позваних стручњака који умеју да воде научни дијалог, већ од политичара чији опстанак зависи од реализације политичких договора".

Он је оценио да је по "питању теорије еволуције важно да не буде идеологије, већ само размене аргумената".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво