Стефановић посетио Центар за полицијску обуку у Сремској Каменици

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је посетио полазнике 14. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом истакао да полиција данас ради сложен задатак у очувању безбедности грађана Србије.

Стефановић је, након једночасовног разговора са полазницима 14. класе, рекао да му је драго што може да види младе људе који праве своје прве кораке ка приступању овој, како је навео, часној професији.

"Ми ћемо већ у августу имати следећу, 15. класу, која заједно са овом треба да попуни онај број полицијских службеника који је потребан за унапређење рада полиције", рекао је Стефановић.

Додао је да му је драго што је имао прилику да разговара са полазницима о томе које су њихове идеје, наде и због чега желе да буду део полиције.

"Данас полиција ради један сложен задатак у очувању безбедности грађана Републике Србије и мислим да ови млади људи то добро разумеју", рекао је Стефановић.

По његовим речима, кроз каријерну обуку и напредовање полазника базирано на њиховим заслугама, обукама и школовању, Србија ће добити ону врсту полицијаца која нам је потребна да би грађани осетили потпуну безбедност и да бисмо, како је навео, имали земљу која сваке године бележи нижу стопу криминалитета.

"Желим да ове две класе, као и свака следећа, имају што квалитетнију обуку, што, чини ми се, људи овде у Центру добро разумеју а кроз такву врсту рада полицајци ће моћи да одговоре на све изазове које носи савремени свет, од борбе против организованог криминала до борбе против тероризма", рекао је Стефановић.

Начелник Центра за основну полицијску обуку Мирослав Мијаиловић је рекао да су полазници морали проћи сложен квалификациони испит и испунити све претходне услове како би уопште и постали полазници Центра.

"Битно нам је да су то квалитетни момци и девојке и да смо их добили на рок од годину дана да их што боље обучимо, да код њих изградимо одговарајуће ставове према униформи, да им пренесемо одређена знања и створимо вештине које су им неопходне да успешно раде полицијски посао", рекао је Мијаиловић.

Напоменуо је да је веома битно да сви у Центру буду усмерени на тај посао и њихову обуку.

"Јако нам је битно и да они прихвате све вредности које ми спроводимо у Центру за основну полицијску обуку", навео је Мијаиловић.

Међу 172 полазника 14. класе Центра за основну полицијску обуку је 125 мушкараца и 47 девојака, а по завршетку обуке, сви ће бити на служби у Београду.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара