Стефановић: Безбедносна ситуација у Србији стабилна

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је безбедносна ситуација у Србији стабилна, што је постигнуто, како је навео, добрим радом полиције и свих других служби безбедности.

"Република Србије зрело, паметно и озбиљно размишља о свим безбедносним изaзовима и на њих дајемо добре одговоре", рекао је Стефановић у разговору са полазницима 14. класе Центра за основну полицијску обуку.

Министар је истакао је да полиција обавља сложене задатаке очувања безбедности грађана Републике Србије и да је сигуран да то полазници 14. класе добро разумеју.

Указао је да ће ова класа и следећа, која ће бити примљена у августу ове године, када заврши обуку попунити број полицијских службеника и допринети повећању унапређења рада полиције.

"Кроз обуке и каријерно напредовање базирано искључиво на заслугама, раду и резултатима, а не само кроз проток времена, кроз курсеве, обуке и школовање добићемо полицију која нам је потребна да би грађани осетили потпуну безбедност, имали прилику да виде шта полиција у заједници заиста значи и да би смо постигли да сваке године бележимо нижу стопу криминалитета", истакао је Стефановић.

Оценивши да полазници у Центру за основну полицијску обуку имају квалитетну обуку, Стефановић је нагласио да ће кроз такву врсту рада полиција моћи да одговори на све безбедносне изазове савременог света, од борбе против организоаваног криминала до борбе против тероризма.

"Успели смо да одвратимо људе који се баве организованим криминалом од тога да мисле да је наша земља полигон за вршење свих оних послова које они раде, што не значи да они неће такве ствари покушавати у будућности, али ми ћемо се томе снажно супротстављати свакога дана", рекао је Стефановић.

Када је реч о тероризму, како је навео, изазови постоје.

"Ми се управо добрим радом трудимо да свако ко помисли да би Србија могла бити мета таквог напада то заборави и не покушава тако нешто", нагласио је Стефановић.

Према његовим речима, важно је спречити преливање нестабилности из суседних земаља, али и света.

"Трудимо се да преливања нестабилности из нама суседних земаља, али и из света, поготово оних људи који су отишли у Сирију да се боре а намеравају да се врате, не буде", истакао је Стефановић и додао да се све службе труде да таква врста угрожавања безбедности не буде нешто са чим ће се грађани Србије суочити.

Захвалио је полицији и свим људима из безбедносних служби на даноноћном добром раду, као и људима који су радили на овладавању мигрантском кризом.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво