Иванишевић: Срамотно понашање Комуналне полиције

Председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома и Ромкиња у Србији, Ненад Иванишевић, поводом поступања београдске Комуналне полиције према ромској деци, рекао је да је поразно и срамотно сазнати да и данас, у 21. веку, постоје људи који врше дискриминацију по било ком основу.

"Још поразније је то што су у овом случају жртве дискриминације била деца ромске националности. Дете, без обзира које је расе, вере или социјалног статуса, треба да има право на срећно детињство, а игра је саставни део његовог одрастања. Ко сте ви да му то ускратите?", саопштио је Ненад Иванишевић, који је и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Нагласио је да деца нису крива што су се родила припадајући некој мањинској групи, а још мање су крива што су хтела са се играју у једном од београдских паркова.

"Замолио бих надлежне органе да комунални полицајци који су извршиоци овог жалосног чина буду адекватно кажњени, јер не смемо дозволити да у нашем друштву и нашој земљи неко демонстрира силу над недужном децом", казао је Иванишевић.

На друштвеним мрежама појавио се снимак на којем се види и чује да комунални полицајци ромској деци не дозвољавају да се играју у парку на Калемегдану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво