Иванишевић: Срамотно понашање Комуналне полиције

Председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома и Ромкиња у Србији, Ненад Иванишевић, поводом поступања београдске Комуналне полиције према ромској деци, рекао је да је поразно и срамотно сазнати да и данас, у 21. веку, постоје људи који врше дискриминацију по било ком основу.

"Још поразније је то што су у овом случају жртве дискриминације била деца ромске националности. Дете, без обзира које је расе, вере или социјалног статуса, треба да има право на срећно детињство, а игра је саставни део његовог одрастања. Ко сте ви да му то ускратите?", саопштио је Ненад Иванишевић, који је и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Нагласио је да деца нису крива што су се родила припадајући некој мањинској групи, а још мање су крива што су хтела са се играју у једном од београдских паркова.

"Замолио бих надлежне органе да комунални полицајци који су извршиоци овог жалосног чина буду адекватно кажњени, јер не смемо дозволити да у нашем друштву и нашој земљи неко демонстрира силу над недужном децом", казао је Иванишевић.

На друштвеним мрежама појавио се снимак на којем се види и чује да комунални полицајци ромској деци не дозвољавају да се играју у парку на Калемегдану.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 20. мај 2017, 00:52)
anonymous [нерегистровани]

?

A ko ih li je izmislio?...Ili se to mozda zna.