Српски мировњаци испраћени у Либан

У краљевачкој касарни "Рибница" свечано су испраћени пешадијска чета и вод за заштиту снага Друге бригаде Копнене војске и штабних официра и чланова елемента за националну подршку, у мултинационалну мисију УНИФИЛ у Либану.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић истакао је да је реч о важној мисији у којој српски мировњаци учествују већ шест година, а у којој је до сада било ангажовано 1.285 наших војника.

"Ви настављате традицију учешћа српске војске у мировним операцијама дугу више од шест деценија, а извршаваћете задатке у истој зони где су пре 60 година били припадници наше војске. Имаћете прилику и част да ширите лепе вести о грађанима Србије, Војсци Србије, јер ми градимо бољу Србију и желимо да буде јака", нагласио је начелник Генералштаба.

Према његовим речима, није јака само она војска која има најсавременије наоружање и опрему, већ је важно да осим тога војска воли своју земљу и свој позив, да је морално јака, обучена и научена да оно што има на најбољи начин користи.

У наредних шест месеци, 163 припадника Друге бригаде и 12 штабних официра и чланова елемента за националну подршку биће ангажовани у мисији очувања мира у Либану, где ће заменити припаднике Прве бригаде, који се тренутно налазе у тој мултинационалној операцији УН.

На данашњој свечаности, генерал Диковић уручио је државну заставу командиру пешадијске чете мајору Предрагу Ружићу и командиру вода за заштиту снага поручнику Владици Тасићу.

У десет мултинационалних операција широм света тренутно је ангажовано 329 припадника Војске Србије.

Испраћају су присуствовали и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Друге бригаде пуковник Жељко Кузмановић, представници локалне самоуправе, верских заједница, као и породице и пријатељи мировњака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво