Весић: Шапић одмах да уклони објекат у Студентској 45

Секретаријат за инспекцијске послове Београда поднео је пријаву надлежном тужилаштву поводом бесправне градње која се догодила у Студентској улици 45 на Новом Београду, а Град Београд очекује од председника те општине Александра Шапића да у најкраћем року уклони тај бесправни објекат, изјавио је градски менаџер Горан Весић.

Горан Весић је истакао да је за бесправну градњу објекта у Студентској улици 45 на Новом Београду директно одговорна општина Нови Београд, односно председник те општине Александар Шапић.

"Верујемо да ће тужилаштво утврдити све чињенице и да ће одговорни за ту стварно беспризорну бесправну градњу, која је затворила улаз у Студентски град и налази се на самом тротоару, на јавној површини, одговарати", рекао је Горан Весић за Танјуг и додао да је за ту бесправну градњу директно одговорна општина Нови Београд, односно председник те општине Александар Шапић.

Нагласио је да је Александар Шапић недавно изјавио како нема новца да уклони тај објекат и да га очекује од града Београда, а то је, подвлачи Весић - неистина.

"Ја желим да кажем да то није истина. Град Београд је дао општини Нови Београд осам милиона динара за рушење објеката, а та општина до овог тренутка је оправдала свега милион динара. Значи, има још седам милиона динара за рушење бесправних објеката, те очекујемо да одмах употребе те паре и сруше тај објекат, за чији настанак су и сами делимично криви", рекао је градски менаџер.

Верује да ће тужилаштво утврдити све чињенице, а ту, како сматра, "има заиста чудних чињеница", од тога како је издавана дозвола за реконструкцију, да лице на које је то рађено није било у животу док се тај процес дешавао, те како је општина Нови Београд толерисала бесправну градњу, како је склоњена трака и тако даље.

"Такође желим да кажем да Град Београд неће толерисати такво понашање било које градске општине, па и општине Нови Београд. Једноставно, бесправни објекти морају да буду уклоњени", наглашава Весић.

Како је додао, Град Београд такође очекује да општина Нови Београд почне да извршава своја решења о рушењу за многе друге објекте, који се годинама не извршавају, пре свега, како каже, на Бежанијској коси.

"То је неопходно, како би, напросто, коначно био уведен ред и у град и у самим општинама", закључио је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи