Ђорђевић: Стално се ради на побољшању положаја Војске Србије

Министар одбране Зоран Ђорђевић је разговарао са подофицирима и професионалним војницима Гарде Војске Србије у касарни "Дедиње" и поручио да ће Министарство константно радити на унапређењу материјалног положаја припадника МО и Војске Србије.

Припаднике Гарде Зоран Ђорђевић је упознао са плановима за побољшање материјалног положаја припадника Министарства одбране и Војске Србије, као и са пакетом мера који ће додатно побољшати положај запослених у систему одбране.

Министар је истакао да се велики део проблема и недоумица припадника Војске Србије може решити у отвореној комуникацији и да ће и у наредном периоду наставити са састанцима овог типа, саопштило је Министарство.

"Уговори са појединим трговачким ланцима, затим повољности за куповину књига и школског прибора, туристичких аранжмана, возила и могућности остваривања и до седам одсто попуста за набавку горива на НИС-овим пумпама, неће решити све проблеме наших припадника, али ће побољшати положај запослених у систему одбране", рекао је Ђорђевић.

Додао је да је недавно имао састанке и са представницима јавних комуналних предузећа која се баве зеленилом у Београду, Новом Саду и Крушевцу, као и са представницима "Србија шуме" и "Војводина шуме" са којима је разговарао о могућностима преузимања послова одржавања зелених површина и шумских комплекса у војним објектима.

Подсетио је да је са представницима компаније СББ разговарао о помоћи за унапређење услова за живот и рад припадника Војске Србије и МУП-а који своје послове обављају у саставу Заједничких снага за обезбеђење државне границе и у Копненој зони безбедности.

Министар је закључио да ће се овакви састанци са припадницима Војске Србије наставити, а да ће у разговору са јавним предузећима и приватним компанијама и даље настојати да пронађе модалитете за побољшање стандарда припадника Војске Србије, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво