Стефановић: Регистрација припејд корисника због злоупотреба

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је да ће Министарство трговине, туризама и телекомуникација предложити закон којим ће бити обавезна регистрација припрејд бројева, додајући да не постоји земља која нема такав закон, посебно после терористичких напада.

Стефановић је новинарима у Чачку рекао да још није имао увид у закон тако да не може да говори о свим одредбама.

Међутим, подсетио је да су безбедносне службе већ годинама указивале да често извршиоци кривичних дела користе припејд картице, за које се не зна ко су власници нити ко их је купио. 

Путем тих бројева упућују претње, врше разне врсте кривичних дела, указао је Стефановић.

Истакао је да не постоји земља која то дозвољава, поготово после терористичких напада, управо због злоупотребе и могућности да неко изврши тешко кривично дело. 

"Више ћу моћи да кажем када погледам текст закона, али ако је то суштима онда је то решење које ће фактички само увести ред и омогућити да свако ко је извршиоц кривичног дела буде пронађен", рекао је Стефановић додајући да нема потребе за бојазан због задирања у нечију приватност јер се улазак у траг власника картице врши само по добијању судског налога.

Када је реч о замени возачких дозвола, рекао је да је Министарство упутило јавности више позива пошто је рок био више година да се та обавеза заврши.

"Ми ћемо показати сву могућу попустљивост у смислу омогућавања термина, наше полицијске управе раде и суботом и недељом до осам увече у складу са потребама и бројем људи који се пријављују. Омогућавамо да људи што лакше остваре своја права и надам се да ћемо успети тај посао да урадимо у року", рекао је он. 

Стефановић је казао да ће они који не буду до истека рока добили нове возачке, добити потврде.

"Позивамо све грађане да се на време пријаве", апеловао је он. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво