ОРКА именована за чланицу Саветодавног тела ЕК

Организација за поштовање и бригу о животињама – ОРКА, саопштила је да је, једина у региону, именована за чланицу Саветодавног тела Европске комисије.

У конкуренцији свих европских организација, ОРКА је одабрана од стране Европске уније за члана саветодавног тела за добробит животиња при Европској комисији: Платформа за добробит животиња, наведено је у саопштењу.

Задатак саветодавног тела је да асистира Комисији у вези са развојем и координацијом активности у вези са добробити животиња, са нарочитим фокусом на бољу примену ЕУ правила у овој области, кроз размену информација и примера добре праксе као и директно укључивање заинтересованих страна.

Чланови овога савета су најутицајнија научна имена Европе из ове области и најзначајније организације цивилног друштва, стоји у саопштењу.

"Избор ОРКА за чланицу Платформе за добробит животиња, сматрамо значајним признањем за наш рад у области добробити животиња на територији Србије и Западног Балкана, попут развијања стандарда добробити животиња, укључивања образовања о добробити животиња у наставне програме, рад на јачању капацитета организација цивилног друштва и слично. Чланство у Платформи велики је подстрек за даљи рад", изјавио је директор ОРКА Елвир Буразеровић.

број коментара 0 Пошаљи коментар