Замрзнут штрајк упозорења синдиката РТС "Независност"

Синдикат РТС "Независност" одлучио је да одложи штрајк упозорења, односно једносатну обуставу рада која је била заказана за данас у 13 сати, након почетка преговора са управом РТС-а око штрајкачких захтева који се воде пред Републичком агенцијом за мирно решавање радних спорова.

Одлука о замрзавању штрајка упозорења донета је на молбу миритеља из Агенције Живка Кулића, а као "гест добре воље" док трају преговори, саопштио је тај Синдикат.

Синдикат је прошле седмице одлучио да ступи у штрајк упозорења, али је истовремено, поднео предлог за поступак пред Агенцијом.

Први састанак са послодавцем у присуству миритеља из Агенције обе стране у спору изнеле су своја виђења и аргументе о штрајкачким захтевима, а следећа сесија преговора заказана је за четвртак.

Штрајкачки одбор синдиката "Независност" је најавио да ће снажно заступати своје чланство и тражити испуњење својих захтева, а да ће у случају да захтеви не буду испуњени или да код друге стране у преговорима уочи опструкцију преговора, одмах приступити организацији и заказивању новог штрајка.

Синдикат захтева враћање 10 одсто од зарада и потписивање споразума о динамици исплате тих 10 одсто из претходног периода.

Захтева и повећање зарада кроз измену Колективног уговора код послодавца – повећањима која се односе на цене рада, топлог оброка и регреса, као и корекцију коефицијената за поједина занимања.

Захтева се и учешће синдиката у изради нове Систематизације и организације РТС-а, као и пријем у сталних радни однос свих хонорарних сарадника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво