Министарство нема законска овлашћења да врати наставнике на посао

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да је у фебруару 2017. године привремено вратило лиценце за рад Живадину Дисићу и Петру Благојевићу, али да нема законска овлашћења да врати наставнике на радна места у школе са којима су у судском спору.

У међувремену, до окончања судских поступака, Министарство ће покушати да омогући Дисићу и Благојевићу да у што скоријем року остваре право на рад на одређено време у другим школама, наводи се у саопштењу.

Исто обећање истакао је и министар просвете, науке и технолошког Младен Шарчевић на састанку са представницима Форума београдских гимназија одржаном у Министарству 10. маја 2017. године.

"Министарство је много пута до сада доказало да је спремно да помогне свима у складу са законским могућностима и да нема потребе за штрајковима и притисцима. Још једном апелујемо на наставнике да штрајком не угрожавају здравље", саопштило је министарство.

Наставници Петар Благојевић из Крагујевца и Живадин Дисић из Ниша почели су данас штрајк глађу испред Министарства просвете у Београду тражећи да после више година од добијања отказа буду враћени на посао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије