Припреме за "Челик 2017" на полигону Никинци

Министар одбране, Зоран Ђорђевић, и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић, присуствовали су на полигону Никинци припремама пред предстојећу централну свечаност поводом Дана Војске Србије и Дана победе "Челик 2017", која ће на том полигону бити одржана у уторак, 9. маја.

Зоран Ђорђевић је најавио да ће на свечаности бити извршено бојево гађање са артиљеријским и ракетним наоружањем, а биће приказано и дејство тенкова, ваздухоплова, али и пешадијског наоружања.

Министар одбране је додао да ће у приказима учествовати припадници војске и полиције, док ће грађани, путем телевизијског преноса, моћи да виде чиме располаже Војска Србије, као и могућности нових производа Одбрамбене индустрије Србије.

"Велики број средстава и њихово дејство биће приказани јавности први пут", навео је Ђорђевић, а саопштило је Министарство одбране.

Ђорђевић је додао да ће на свечаности у Никинцима, поред припадника Министарства одбране, Војске Србије и МУП-а, присуствовати и државни врх, министри у Влади, представници војно-дипломатског кора, као и гости из иностранства.

Централну свечаност "Челик 2017" обележиће атрактиван програм, са посебним акцентом на приказ достигнутог степена развоја наоружања и војне опреме из развоја Војнотехничког института и привредних друштава из групације Одбрамбене индустрије Србије и "Југоимпорт" СДПР-а, са бојевим гађањем.

Том приликом, биће приказане перформансе и могућности средстава међу којима су вишенаменска оклопна возила "милош" и "лазар", системи "морава" и "огањ", самоходна хаубица "НОРА".

Биће приказани и нови модел модуларне пушке, универзална покретна артиљеријска рачунарска станица УПАРС, а први пут широј јавности биће представљен и систем АЛАС.

У оквиру програма посвећеног приказу оспособљености дела јединица Војске Србије, биће изведен и приказ решавања талачке ситуације који ће заједно реализовати припадници "Кобри" Војске Србије и Специјалне антитерористичке јединице МУП-а.

Програм ће употпунити и налети ваздухоплова РВ и ПВО.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво