Вулин: Потврђено раније повећање плата и пензија

Плате и пензије повећаваће се и раније него што је очекивано, односно већ у овој години, а не тек по обрачуну идуће године и то је потврђено, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

И овог месеца је суфицит уместо дефицита, више се уштедело и више зарадило него што се потрошило, рекао је Вулин новинарима на Гочу.

"И то, иако нам је цео свет рекао да можемо да трошимо. Али не, ми смо уштедели, и сви су били задовољни тиме да имамо и дугове, али смо показали да можемо и без дугова", рекао је министар.

Према његовим речима, Србија може да се мења набоље, "захваљујући овом народу", коме је захвалан и који, како сматра, сада може да каже да ће почети и да почиње да живи боље. 

"Шта бисмо ми без овог народа, која то влада на свету може да учини нешто добро без пензионера, без сељака, без радника – ништа не може", рекао је министар.

Поводом Међународног празника рада, Вулин је рекао да је 1. мај празник свих људи који живе од свог рада, дан када треба да се погледа шта се радило прошле године, докле се стигло и да се покаже шта је нада, каква Србија се жели и хоће идућег 1. маја.

"Ми смо учинили доста за побољшање положаја запослених, значајно смо смањили незапосленост, данас сте могли да чујете председника Владе који је објавио велику и важну ствар – да се пенали на пензије неће више доживотно обрачунавати, већ само до 65. године, односно, ако радите, на основу бенефицираног радног стажа до 59. године", истакао је министар.

Дакле, како подвлачи, држава ће помоћи, биће ту, а посебно је напоменуо да је такође данас објављено да ће се ићи на повећање минималне цене рада и да су све то ствари које мењају Србију набоље.

"Али мењају је зато што су радничка класа и пензионери, сви они који живе од свог рада, били храбри, стрпљиви, протекле две године били су уз своју државу, своју владу, како би створили земљу која је била у стању да сада мења ствари набоље. Ето, то је наш 1. мај, дан када се подсећамо како је било, шта желимо, какви смо били и какви можемо да будемо", каже Вулин.

Честитао је празник свима који живе од свог рада, нагласио да је ово "њихова земља, постоји због њих".

"Када вам буду говорили како су паметнији и бољи од вас неки који себе зову елитом – кажите им да су радници Србије елита, пензионери, сељаци, е то је елита која је створила ову земљу, бранила је, због којих ова земља треба да буде боља", рекао је Вулин.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво