Уметничка школа у Ужицу, галерија радова више од 600 ученика

Ужичка Уметничка школа, једина у том делу Србије, специфична и по томе што је и уметничко занатска и дизајнерска, обележава 15 година рада.

За деценију и по постојања школа је прерасла и у живу галерију радова преко 600 ученика који су изашли из ње, међу којима и Милене и Ане, некадашњих ученика, данас професора у школи.

"Задовољна сам радовима Ане као матуранта с обзиром на њено стечено знање тада, мада увек може боље", каже Ана Лазић, професор и некадашњи ученик Уметничке школе.

"Буквално у овој просторији где сада они раде ту сам и ја била ученик, ту сам и ја радила и онда лакше са њима комуницирам", каже Милна Вермезовић, професор из прве генерацијеУметничке школе. 

У педагошком раду користе искуства бивших професора, допуњујући се.

Мр Јелена Гускић Петровић, професор Уметничке школе каже да оне сада доносе нека нова знања.

"Ми смо раније завршили, не много давно, али смо опет имали другачије материјале", каже Гускић Петровић.

Сатисфакција су им награде које ученици добијају на конкурсима попут Јане Анђић, чије фотографије су вишеструко награђиване.

"Једноставно је прошла та визуелна култура и визуелно образовање кроз нас и тако сам захвална што сам ово уписала", каже учиница четврте године на смеру графички дизајн Јана Анђић.

"Овај пут бих истакла једног од ученика са одсека грнчар - уметничка керамика, Наташу Бојанић, којој је пре седам дана отворена изложба на Бијеналу уметничке керамике у Кореји, где је она са својим радом прошла једина из Србије", каже Софија Бунарџић, директор Уметничке школе.

Осамдесет посто ученика ове сколе заврсило је Академије и факултете, а њихови трагови у Ужицу су на муралима, обновљеним чесмама, а ових дана у ужицкој библиотеци, градском културном центру и Јокановића кући отворене су и изложбе ученичких радова малог, средњег и великог формата поводом 15 година постојања школе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво