Богата понуда за првомајске празнике, стижу туристи из региона

Домаћи и инострани туристи ће током првомајских празника посетити бање, планине и излетишта, каже за РТС директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић. Истиче да се највише страних туриста очекује из околних земаља.

Гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, Марија Лабовић је навела да влада велико интересовање за посету Србији како домаћих тако и страних туриста.

"Прилично је велико интересовање за ова четири дана, како домаћих тако и иностраних туриста. Домаћи туристи углавном бирају излетишта и места која су у непосредној близини становања али у великом броју бирају и да одседну у бањама, али ништа мање није ни интересовање за планинске центре", објашњава Лабовићева.

Када су инострани туристи у питању, истиче да се највећи број туриста очекује из региона.

"Највећи број туриста очекујемо из Бугарске и Румуније али и из осталих земаља региона", рекла је директорка Туристичке организације Србије.

Током празника ће, додаје, на Копаонику радити једна жичара и једна ски-стаза.

"На Копаонику ће захваљујући погодним временским приликама радити једна жичара и ски-стаза док ће на Златибору радити једна жичара за панорамско разгледање околине", објашњава Лабовићева.

Истиче да повод одређује дестинацију, али да су ту и остали параметри, као што је смештај или близина до самог места.

"Инострани туристи се у највећем броју одлучују да посете Београд као дестинацију која је увек атрактивна али када је овакав повод у питању људи се одлучују за боравак у природи и активан одмор", објашњава директорка Туристичке организације Србије.

Истиче да ће музеји у Београду, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу радити током празника, осим понедељка који они иначе имају као нерадан дан.

Такође је навела и да су реакције на спот који се неколико дана емитује на Би-Би-Сију позитивне.

"Реакције су позитивне и до сада је имао 240.000 прегледа. Кампања под називом 'Србија: место на коме треба бити' започела је са емитовањем средином априла на каналима Би-Би-Си Ворлд за Европу и САД, као и на Јуроспорту, који се емитује у свим земљама Европе. Циљ је да се привуче што већи број туриста из САД и из Европе", закључила је Лабовићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи