Сећање на Ненада Ј. Ристића

У Смедеревској Паланци, после кратке и тешке болести, у 62. години јуче је преминуо наш колега магистар Ненад Ј. Ристић, одговорни уредник Редакције дописништава и дугогодишњи уредник централног Дневника. Сахрана је сутра у 12 сати на Старом гробљу у Смедеревској Паланци, а комеморација 4. маја у 12 сати у Галерији РТС-а.

Професионалац и заљубљеник у новинарство, тако су магистра Ненада Ј. Ристића виделе колеге, пријатељи, сарадници. Годинама је уређивао Дневник, али га највише памтимо по печату који је оставио у Редакцији дописништава и емисији "Ово је Србија". У послу за њега није било нерешивих ситуација нити радног времена.

Када је он радио преносе били су другачији – памтићемо карактеристичан глас и добро познавање материје о којој је говорио.

И они који су га познавали из студентских дана памте његов шарм, широко образовање, посвећеност.

"Oн је био врхунски човек, посвећен породици, послу, пријатељима – без резерве, спреман да се нађе људима. Тешко је рећи примедбу таквом темпераменту, који је посебан", каже Жарко Чигоја из издавачке куће "Чигоја".

Театролог, глумац аматер, стручњак за књижевност и, како сведоче сви који су га познавали, сјајан рецитатор.

"Једном је на Ју инфо каналу требало да води емисију, али није му дошао неки глумац који је требало да рецитује, па је он ту емисију одрадио, фантастично рецитовао. Био је велики професионалац", прича новинар РТС-а Драган Станојевић.

Маги, како су га сви звали, био је оличење енергије и истрајности. Истим жаром посвећивао се свакој теми.

"Немогуће је његов живот раздвојити на приватни и пословни. Једноставно, он је био човек романтичар, уносио је целог себе у посао и из посла улазио у приватни део и враћао се, и ја га тако памтим", истиче Дарко Петровић из продукцијске куће "Паприка латино".

Новинарску каријеру почео је као дописник из родног места, Смедеревске Паланке. Био је новинар листа Гоша и уредник у градској телевизији Гоша. Деведесетих прешао је у Београд, где је са места новинара у експерименталном програму Радио-телевизије Југославије именован за главног и одговорног уредника Информативног програма Ју инфо канала. Крајем 2003. дошао је на РТС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво