У београдским вртићима има места за 6.880 малишана

У београдским предшколским установама у радној 2017/2018. години биће 6.881 слободно место за малишане, саопштио је Секретаријат за образовање и дечју заштиту.

Упис деце за места у предшколским установама ове године трајаће од 8. до 19. маја.

У 17 установа родитељи ће моћи да конкуришу за 5.115 места у јаслама, 1.537 места у вртићима и 229 места за продужени боравак предшколаца, мимо обавезних четири сата боравка за све предшколце.

Секретаријат за образовање и дечју заштиту ће предшколским установима које испуњавају услове одобравати и повећање броја места до 20 одсто уколико буде таквих захтева.

Од броја овогодишњих захтева зависиће број деце која ће бити на листи чекања.

У београдским предшколским установама укупно борави око 60.000 деце, док за око 9.000 малишана Град Београд рефундира део трошкова боравка деце у приватним предшколским установама.

Почетком недеље в. д. секретара Славко Гак позвао је директоре предшколских установа да процес уписа деце буде транспарентан, по унапред утврђеним прописима и критеријумима и најавио могуће повећање броја места у вртићима пренаменом школа, проширењем предшколских установа тамо где је могуће, те градњом нових вртића.

Захтеви могу да се поднесу електронским путем и непосредно у установама.

Прелиминарне листе уписане деце биће истакнуте 12. јуна, док ће уписне комисије разматрати жалбе родитеља до краја тог месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи