Преминуо уредник РТС-а Ненад Ј. Ристић

Наш колега магистар Ненад Ј. Ристић, одговорни уредник Редакције дописништава и дугогодишњи уредник централног Дневника, преминуо је вечерас у Смедеревској Паланци.

Радећи у РТС-у, Ненад Ј. Ристић је најзначајнији допринос оставио у Редакцији дописништава и у емисији "Ово је Србија", која је током његовог рада постала један од најзначајнијих и најгледанијих сегмената целокупног Информативног програма.

Новинарску каријеру започео је као дописник из родног места, Смедеревске Паланке. Био је новинар листа Гоша и уредник у градској телевизији Гоша.

Деведесетих прешао је у Београд. Са места новинара у експерименталном програму Радио-телевизије Југославије именован је за главног и одговорног уредника Информативног програма Ју инфо канала.

Врло брзо, показао је организационе и водитељске способности и постао једно од најпопуларнијих лица тадашњег медијског простора у Србији. Као театролог, глумац аматер и стручњак за књижевност, у тамошњој редакцији за културу покренуо је својеврсни културни дневник, емисију "Сцена".

Крајем 2003. прешао је на РТС. Био је уредник "Другог дневника" и "Трећег дневника", коментатор најважнијих преноса и политичких догађаја.

Од 2008. био је одговорни уредник Редакције дописништава. Унапредио је ту мрежу и технолошки и кадровски, а њену емисију "Ово је Србија" сврстао међу најгледаније.

Сви ћемо га памтити као Магија и великог заљубљеника у телевизију и њено новинарство, и човека који је до последњег дана обављао своје уредничке обавезе.

Ненад Ј. Ристић биће сахрањен у суботу у 12 сати на Старом гробљу у Смедеревској Паланци.

Комеморација ће бити одржана 4. маја у 12 сати, у Галерији РТС-а.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво