Граничној полицији 14 возила и рачунари од Владе Јапана

Влада Јапана донирала је 14 возила и персоналне рачунаре за припаднике граничне полиције Србије који ће ускоро бити распоређени у граничном појасу са Македонијом и Бугарском, речено је у Београду на примопредаји донације.

Вредност донације је већа од 450.000 евра и обезбеђена је у склопу пројекта "Подршка граничној полицији у одговору на повећане миграционе токове дуж западнобалканске руте".

Донацију је министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу симболично предао амбасадор Јапана Ђуићи Такахара, који је истакао да влада његове земље веома цени одговорно и хумано опхођење Владе Србије, при суочавању с проблемом миграната.

"Истовремено свесни смо чињенице да Влада Србије носи велики терет у погледу дугог и исцрпљујућег проблема са мигрантима", рекао је после примопредаје донације која се састоји од 11 џипова, три комби возила и персоналних рачунара.

Према његовим речима, зато Влада Јапана пружа подршку пројектима како би умањила тај терет у време повећаног прилива миграната и избеглица а кроз организације као што је Међународна организација за мигранте (ИОМ).

Такахара је напоменуо и да су џипови били потребни полицији за сузбијање кријумчара и трговаца људима објаснивши да они разменују информације на местима где је сигурност слаба.

"Овим пројектом су обезбеђена и три комби возила и очекује се да ће гранична полиција сада моћи да обебеди бржи превоз мигрантима којима је потребна заштита или нега", рекао је Такахара.

Стефановић се захвалио Влади Јапана и амбасади те земље у Србији на подршци подсетивши на дугогодишњу успешну сарадњу.

"Возила ће, у току недеље бити упућена у погранични појас са Македонијом и Бугарском", рекао је Стефановић и додао да донација обухвата и персоналне рачунаре који ће омогућити полицији бољи рад са мигрантима на терену.

Према његовим речима, донација ће омогућити бољи и квалитетнији рад полиције на терену што истовремено значи и већу безбедност за грађане.

Стефановић је подсетио и да Влада Јапана подржава Србију и да хоће да помогне наводећи и реализацију пројекта у вредности милон евра за потребе Сектора МУП за ванредне ситуације.

Донација је реализована путем ИОМ-а чији регионални координатор за Западни Балкан Петер Ван Дер Аувераерте који је такође одао признања Влади Србије за начин на који се суочава с мигранатском кризом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи