Наложена обустава радова и уклањање објекта у Небојшиној 8

Секретаријат за инспекцијске послове Града Београда извршио је инспекцијски надзор над изградњом објекта у Небојшиној 8а у Београду, саопштено је из тог секретаријата и истакнуто да је наложено инвеститору објекта на тој адреси да обустави и уклони радове изведене мимо грађевинске дозволе.

Надзор је започет по службеној дужности, а након достављања правноснажне грађевинске дозволе као и потврде о пријави радова од 25. октобра 2016. године, дозвола предвиђа изградњу троетажне подземне етаже, а као инвеститор означено је предузеће "Српска трпеза" д. о. о. са седиштем у Београду, Небојшина 8.

Грађевински инспектор је извршио више инспекцијских прегледа, што је констатовано записницима од 21. и 28. октобра 2016, затим 30. новембра исте године, те 28. фебруара и 17. марта 2017, наведено је у саопштењу.

Како се прецизира, у записнику од 17. марта грађевински инспектор је констатовао одступања у нивоу пројектованих етажа и решењем од 24. марта наложио инвеститору обуставу радова и прибављање измењене грађевинске дозволе у року од 60 дана од дана пријема решења. 

"Дана 24. априла грађевински инспектор је констатовао да су радови настављени након обуставе, што је констатовано и записником од истог дана и одмах је донето решење којим се налаже инвеститору да уклони радове изведене мимо грађевинске дозволе" наводи се у саопштењу.

Решење је у поступку уручења инвеститору, а покренута је и иницијатива за покретање кривичне пријаве против инвеститора, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво