Свестрани ужички осмаци – одељење бритког духа

Тридесет ученика осмог разреда једне ужичке школе, до сада има укупно 270 диплома, освојених на разним нивоима такмичења из математике, српског језика, хемије, физике, енглеског, али и кошарке, рукомета, пливања, па чак и међународног такмичења фотографије. Свестрани и вредни уче јер верују да је, заиста ,у знању моћ.

Ужички прволигаши, а сви из истог одељења, вероватно су и рекордери у граду на Ђетињи – само њих четворо освојило је 53 дипломе. 

"Дивно је бити разредни старешина оваквом одељењу. Њихово интересовање је велико. Ја сам јако задовољна и поносна сам на ову генерацију", каже Милка Томашевић, разредни старешина осмог један из ужичке Основне школе "Нада Матић". 

Одлични су на пливању, кошаркашким и рукометним такмичењима, а признања стижу и са терена електростатике, једначина, молекуларних и планетарних орбита, са тачке златног пресека и песничких заноса.

"Јако је тешко припремити се за сва такмичења, то одузима много времена, али волим када успем у нечему. Занимљиво ми је да се спремам за то, па ми не смета", истиче ученица Софија Ђерић.

Ученица истог одељења, Ангелина Гаговић, каже да је нико не назива штребером и да доста излази. "Стижем да будем и на интернету", додаје Галовићева.

Петар Дамјановић је са такмичења, од пливања до физике, српског и енглеског језика донео чак 55 диплома и каже, то није тешко.

Петар наводи да је добро организован и да се спрема се за предмете који се уче.

Каже да градиво из биологије, историје, савлада у школи. "То се и тражи на такмичењу, а већ физику, математику и хемију додатно вежбам, читам додатну литературу, што ме и занима, " напомиње Петар.

Одељење бритког духа, спремно је за сваку добру причу – учи уз дружење, памти са задовољством, смеје се и воли и већ сада, од себе даје оно најбоље. У свим непознаницама које носе године пред њима једно је сигурно – од овакве деце могу постати само добри људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво