Генерали ВС и Националне гарде Охаја обишли заједничку патролу у Копненој зони безбедности

Заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић и помоћник команданта Националне гарде Охаја генерал-мајор Џон Херис, обишли су припаднике Војске Србије и Кфора ангажоване у једновременој патроли у Копненој зони безбедности уз административну линију са Косовом и Метохијом.

Према речима генерала Хериса, заједничке патроле указују на то колико је битно изградити поверење, а познато је да Охајо и Србија већ дуги низ година имају изузетно партнерство, саопштило је Министарство одбране.

Патроле дуж административне линије одржавају се, између осталог, како би биле уклоњене било какве криминалне радње и како би сарадња између Кфора и Војске Србије била подигнута на још виши ниво, рекао је генерал Херис.

Генерал Јанићијевић указао је на то да Војска Србије придаје изузетан значај сарадњи са међународним безбедносним снагама на простору Косова и Метохије, посебно са припадницима Кфора, и да је та сарадња веома значајна.

"Она је садржајна, одликују је поверење и унапређење у сваком погледу, пре свега опште безбедносне ситуације дуж административне линије, односно у зонама одговорности и међународних безбедносних снага и Војске Србије", нагласио је Јанићијевић.

Данашња активност је, према речима заменика команданта Здружене оперативне команде, једна у низу облика сарадње између Кфора и Војске Србије и усмерена је пре свега на реализацију заједничке намере сагледавања безбедносних изазова који могу да се региструју у овом рејону.

"Кључни безбедносни изазов у овом делу свакако су илегалне активности , а оно што представља посебну претњу дуж административне линије за припаднике Војске Србије је бесправна сеча шума, у којима учествују наоружана лица са простора Косова и Метохије", појаснио је генерал Јанићијевић.

Заједничке једновремене патроле Војске Србије и Кфора у Копненој зони безбедности реализују се од 2005. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво