Шарчевић: Оснажити школе у мањим срединама

Током посете образовним установама у Владимирцима и Коцељеви министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевићи истакао је да школе у малим срединама треба оснажити и максимално укључити у све промене које следе у систему образовања.

Шарчевић се у Владимирцима састао са представницима локалне самоуправе и обишао Посавотамнавску средњу школу и Основну школу "Жика Поповић".

Министар је указао на значај сарадње општинских власти и руководства школе на унапређењу образовног система, која је превасходно видљива кроз образовне профиле који одговарају потребама локалне привреде, саопштило је ресорно министарство.

Говорећи о успесима и раду основне школа у Владимирцима, директор Вера Глишић је истакла да су у последњих 15 година у школи реализовани бројни пројекти којима су у континуитету унапређивање свих области живота и рада, од развојног планирања, преко превенције насиља до инклузивног образовања и професионалног развоја наставника.

Шарчевић је рекао да, с обзиром на то да је школа дигитално спремна, верује да ће бити "једна од 200 школа које ће ући у новој школској години у пројекат Е-дневник".

Министар је нагласио да је његов лични интерес да се школе у малим срединама оснаже и да буду максимално укључене у све промене које следе у систему образовања.

Министар просвете је посетио и Коцељеву и најпре у селу Доње Црниљево обишао издвојено одељење Основне школе "Мића Станојловић".

Реч је о објекту који у великом броју похађају ученици из ромских породица, а који је обновљен посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Шарчевић је похвалио рад и залагање наставног особља ове школе, које се, како је рекао, континуирано усавршава како би дали пуну подршку ученицима који долазе и социјално-економски угроженог дела популације.

У Коцељеви министар се упознао и са радом средње школе и вртића "Поветарац", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво