Акција прикупљања примедби са шалтера

У току је кампања у оквиру које ће се прикупљати мишљења, искуства и оцене грађана о квалитету јавних услуга и јавне управе у Србији. Можете да оцените какву сте услугу добили када сте уписивали дете у вртић, школу или рецимо када сте вадили лична документа. Ваше сугестије биће смерница надлежним министарствима како да побољшају квалитет тих услуга.

Без чекања, брже, лакше, то је углавном листа жеља када треба да извадимо личну карту, добијемо упут у Дому здравља, упишемо дете у школу. Акција "Ја у центру пажње" прикупља примедбе са шалтера.

Кампања Европског покрета и Центра за европске политике треба да провери и убрза услуге које највише користимо. У просвети, примарној здравственој заштити, администрацији полиције. Mojauprava.rs адреса је да своје проблеме представите.

"Самим долажењем на портал нуди вам се опција од четири врсте услуга где ви једним кликом одаберет област у оквиру које бисте желели да поделите то своје искуство. Ако сте имали негативно искуство у дому здравља, ви одаберет ту групу услуга и есејски можете да образложите шта су били разлози вашег незадовољства", указује Јелена Рибаћ из Европског покрета у Србији.

На конкретне проблеме треба дати конкретне одговре. Њих ће добити и надлежне институције.

"У томе је улога грађана пресудна заправо нам је веома важно да се они укључе са својим причама и јавном објавом. Ово је механизам да се допринесу том процесу и да тај процес, што је најважније, буде прилагођен њиховим потребама", додаје Рибаћева.

Веома важан корак, кажу у ресорном министраву. Смернице које ће давати грађани, биће, оцењују, најделоватворније како би се пружање јавних услуга унапредило.

"Ово су приоритетне области и за нас. Ми се тиме и бавимо у конексту рефоме јавне управе, која је један од стубова европских интеграција и део аранжмана са ММФ-ом. Ово је један од специфичних циљева и у рефеорми јавне управе и пратећем акционом плану, тј. на који се начин јавна управа реформише, какав је квалитет и на који се начин информације пласирају грађанима", истиче Ивана Ћирковић из Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Ваше објаве ће бити анонимне. Ипак, они који не желе да искуства деле преко интернета, моћи ће да их поделе на лицу места. Акција ће бити организована и у 12 градова и општина у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво