Уручена признања "Зелени" и "Црни лист"

У свечаној сали Гимназије у Сремским Карловцима уручена су признања "Зелени лист" и етикета "Црни лист", у акцији "Тражимо загађивача и заштитнике животне средине", коју заједно спроводе Радио Београд 2 и Покрет горана Војводине.

Најстарија еколошка акција у Србији, ове године организована је 34. пут. Покренули су је Еколошки магазин "Чекајући ветар", Другог програма Радио Београда, и Друштво за чистоћу ваздуха Србије још 1983. Последњих осам година, партнер Београда 2 је Покрет горана Војводине.

У завршници Акције, традиционално се додељује десет "Зелених" и један "Црни лист". Од предлога које су кандидовали новинари еколошких рубрика из читаве Србије, као и грађани, добитнике је одабрао жири састављен од чланова Другог програма Радио Београда и Покрета горана Војводине.

"Зелени лист", признање за очување животне средине у 2016. години, добили су: Вјекослав Јоксимовић Века за подизање еколошке свести на подручју Општине Пријепоље, Дечја телевизијска серија "Уприроди се" за популаризацију заштите животне средине код најмлађих телевизијских гледалаца, Извиђачки одред "Завичај", Врање за активности на чишћењу и очувању водотока Јужне Мораве.

Добитници "Зеленог листа" су и Канцеларија за енергетски менаџмент, Врбас, за енергетску санацију јавних објеката и подизање свести о енергетској ефикасности, Њ. е. амбасадорка Француске Кристин Моро за изузетни допринос заштити животне средине у Републици Србији.

Признање су добили и др Љиљана Ђуровић за еколошки календар и активности на заштити животне средине у школама, Мајкл Роман за добро учињено Палићком и Лудашком језеру, др Саша Маринковић за рад на спасавању и очувању колоније белоглавог супа у кањону Увца и на Старој планини, Удружење "Геа", Пирот, за акције на очувању животне средине у Општини Пирот, Удружење "Зоопланет", Ниш, за контролу и очување дивљих животиња у насељеним местима и пружање помоћи грађанима.

Специјално признање "Зелени лист" добили су: Покрајински завод за заштиту природе за 50 година постојања, Млади истраживачи Србије за 40 година постојања, Породица бистрих потока за 40 година постојања.

Добитник "Црног листа" је Компанија "Еко 21", Добрица, за непрописно одлагање опасног отпада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара