Добра сарадња српске и немачке полиције

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је након састанка са немачким амбасадором Акселом Дитманом изјавио да је добра сарадња српске и немачке полиције резултирала одличним резултатима у сузбијању организованог и свих других видова криминала и заштити грађана две државе.

Стефановић и Дитман одржали су састанак поводом донације шест возила, које је немачко Министарство унутрашњих послова поклонило Управи криминалистичке полиције МУП-а, а амбасадор Дитман истакао је да је овом донацијом немачка полиција желела да захвали српским колегама као поузданим, професионалним и ангажованим партнерима.

Министар је подсетио на заједничке акције у којима су разбијене организоване криминалне групе, а посебно је нагласио заплену 300 килограма кокаина.

"Ове акције показују да блиска сарадња и размена информација дају резултате и омогућавају да наше земље буду безбедније. Заједничким радом наших криминалистичких полиција, граничне полиције и свих других организационих јединица наших министарстава успевамо да заштитимо и грађане Србије и Немачке", рекао је министар.

Стефановић је захвалио Дитману на донацији, која је, како је навео, само једна у низу донација немачког Министарства унутрашњих послова, која ће допринети повећању ефикасности српске криминалистичке полиције.

Дитман је говорио о значају свакодневне интензивне сарадње и заједничких истрага које су довеле до хапшења осумњичених за трговину наркотицима, оружјем, кријумчарења људи.

"У многобројним ситуацијама Управу криминалистичке полиције МУП Србије доживели смо као поузданог, професионалног и ангажованог партнера, због чега нам је стало да јој пружимо подршку", нагласио је Дитман.

Амбасадор је рекао да две државе дуг низ година сарађују по питању безбедносне политике и да је захваљујући ангажману обе стране та сарадња интензивирана и проширена.

Дитман је подсетио да је у марту прошле године у Берлину потписан српско-немачки споразум о сарадњи у области безбедности у циљу јачања боре против међународног организованог криминала и тероризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи