Младеновић положио венац на гробљу војницима Комонвелта

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић положио је венац на спомен-обележје на Војном гробљу земаља Комонвелта поводом Националног дана сећања у Аустралији и Новом Зеланду, посвећеног војницима из тих земаља страдалим у Првом светском рату.

Младеновић је истакао да се данас обележава веома важан дан за народе Аустралије и Новог Зеланда, јер се на данашњи дан 1915. године одиграла битка на Галипољу, где је погинуо велики број војника земаља Комонвелта.

"Обележавањем 25. априла желимо да укажемо на чињеницу да је мир највећа вредност и да морамо да учинимо све како бисмо га очували. Овде почива нешто мање од 500 војника који су изгубили живот у Првом и Другом светском рату", подсетио је Младеновић.

Према његовим речима, врло је важно да подсетимо на велике жртве које је српски народ поднео у Првом светском рату.

"Наш народ је, бранећи нашу независност и самосталност, одбранио земљу уз огромне жртве", додао је заменик градоначелника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи