Шарчевић: Напорима локалних власти школе изашле из блокаде

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је Зајечар где је похвалио напоре градских власти како би бројне школе изашле из блокаде у којој су се нашле "услед неодговорности претходне власти".

"Школе у Зајечару су годинама запостављане до те мере да знам да и сада има проблема са исплатом превоза и јубиларних награда, али локални буџет је до сада измирио на милионе дугова, решиће се и преостали проблеми само треба мало времена и разумног договора. Важно је да локална самоуправа одговорно послује", рекао је министар Младен Шарчевић, а саопштава Министарство просвете.

Говорећи о дуалним образовним профилима, Шарчевић је поновио да је заједнички рад на плану уписа у средње школе Министарства, привреде и локалних самоуправа управо најбољи пут до образовања за тржиште рада.

Министар је у Зајечару разговарао са представницима локалне самоуправе, обишао Техничку школу и Основну школу "Љубица Радосављевић Нада" и одржао Актив директора предшколских установа, основних и средњих школа Зајечарског округа.

Током тог састанка, Шарчевић је истакао да су промене у образовању већ почеле и да су сада неопходне измене наставних планова и програма, али и више од 900 правилника.

На састанку са министром, Велимир Огњеновић, председник привременог органа Града Зајечара, указао је на потребу увођења дуалног образовања, пре свега у области текстилне индустрије.

Локална самоуправа започела је преговоре са једним инвеститором из Турске, али да би он отворио погон у Зајечару потребно је да имамо довољно стручних радника, јер је данашња производња веома модернизована, рекао је Огњеновић.

Министар Шарчевић је током посете Зајечару разговарао са представницима локалне самоуправе, обишао Техничку школу и Основну школу "Љубица Радосављевић Нада" и одржао Актив директора предшколских установа, основних и средњих школа Зајечарског округа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво