Шарчевић најавио темељну и потпуну реформу образовања

Министар просвете Младен Шарчевић разговарао је у Ковину са директорима образовних установа и нагласио да ће предстојећа реформа образовања бити темељна и потпуна.

Шарчевић је директоре основних и средњих школа и предшколских установа упознао са изменама у образовном систему, реформама које следе и законским решењима.

Како је рекао, разговарали су и о новинама око измена наставног плана и програма, односно, измена наставног плана и програма за пети разред, као и о обукама наставника.

Обилазећи Средњу стручну школу "Васа Пелагић", министар је рекао да је она добар пример.

"Овде немате доминантну грану привреде тако да је важно деци понудити оне профиле које могу да искористе за запослење", рекао је Шарчевић.

Министар је похвалио ученике да су васпитани и да постоји ред у тој образовној установи нагласивши да нам "ништа неће помоћи да их образујемо за 21. век ако не радимо на томе да буду цивилизовани и добри људи".

Председница општине Ковин Сања Петровић рекла је да та општина има 10 основних и две средње школе са укупно 3.157 ученика.

"Тај број је прилично обавезујући тако да се трудимо да као локална самоуправа будемо велики ослонац школама да могу несметано да функционишу", рекла је Петровићева.

Тако је, према њеним речима, из буџета за ову годину издвојено близу 15 одсто за школство.

"За 10 основних школа дали смо око 93 милиона динара за ову годину, међутим, не смемо да се ослонимо само на свој буџет јер је школама много више потребно", рекла је Петровићева.

Како каже, искористили су могућност конкурисања код Канцеларије за јавна улагања при Влади Србије.

"У току прошле године конкурисали смо са пет пројеката за обнову пет школа и радосна вест је да су нам одобрена средства за обнову најпре две школе - у Дубовцу и Баваништу", рекла је Петровићева.

Према њеним речима, почетком године дата је могућност и да дају сугестију које две школе још могу ући у процедуру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво