Саучешћа поводом смрти Раше Попова 

Државни врх Србије упутио је телеграме саучешћа породици преминулог Раше Попова.

Поводом смрти књижевника, публицисте, глумца и дугогодишњег телевизијског новинара Раше Попова, председник Републике Србије Томислав Николић упутио је породици Попов телеграм саучешћа у којем се наводи: 

"Наша деца остају без свог друга, животног учитеља Раше Попова, који је својом причом, песмом, игром и саветом оплеменио детињства добротом и љубављу. Хвала му што је сваком од нас помогао да и одрасли свет посматрамо очима детета, да будемо бољи људи. Свако ко је био савременик Раше Попова не може а да не погне главу пред уметником, филантропом и човеком који је својим духом и карактером обележио епоху у којој живимо".

Председница Народне скупштине Републике Србије и Одбора за културу и информисање Маја Гојковићу телеграму саучешћа наводи да је са великом тугом примљена вест о смрти Раше Попова.

"Раша је својим деценијским радом као књижевник, новинар и публициста, а пре свега као неко ко је био посвећен деци и њиховом одрастању оставио неизбрисив траг. Својим непоновљивим и оригиналним стилом је умео да дође до најмлађе, али и најшире публике", навела је Гојковићева у телеграму саучешћа.

И први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић упутио је телеграм породици преминулог књижевника.

"Деци и нама старијима недостајаће човек који је толико тога садржавао у себи - памтићемо га као књижевника, публицисту, глумца, телевизијског новинара, а пре свега као приповедача који је с таквим жаром и заносом причао причу да је свима нама остао симбол нашег детињства", навео је Дачић.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изразио је породици Попов искрено и дубоко саучешће.

"Раша је оставио дубок траг у одрастању бројних генерација, као публициста, новинар, а пре свега као писац истраживач и омиљени приповедач, а поред деце и ми одрасли смо радо уживали у његовом стваралаштву. Саосећам у вашем болу и желим да нађете снаге у овим тешким данима", навео је Вулин.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић у телеграму саучешћа наводи: "Дубоко нас је погодила вест о одласку са животне сцене Раше Попова. Зрачио је и деловао благотворним духом умне игре и ведрине, прожет радозналим погледом према обичним и необичним појавама света који нас окружује. Његово књижевно и медијско деловање, од славне научне редакције Телевизије Београд, до бројних књижевних дела и програма намењених деци свих узраста, носи печат једне непоновљиве стваралачке личности", наведено је у саопштењу.

Поводом смрти Раше Попова телеграм је упутио и градоначелник Београда Синиша Мали.

"Вест о смрти Раше Попова веома ме је растужила. Будући нараштаји остаће ускраћени за његове 'фазоне и форе', уз које су стасале многе генерације, али ће чувати дела која је за собом оставио у наслеђе свима нама", навео је Мали.

Српски књижевник, публициста, глумац, звезда дечје телевизијске емисије "Фазони и форе" Раша Попов, преминуо је у Београду у 84. години.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се