Премијер на Ускрс са војницима 250. ракетне бригаде

Председник Владе Србије Александар Вучић посетио је јутрос припаднике 250. ракетне бригаде у касарни "Народни херој мајор Милан Тепић" у Јакову, честитао им Ускрс и захвалио на будности и љубави према домовини.

Премијер је, у пратњи министра одбране Зорана Ђорђевића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, доручковао с војницима система противваздушне одбране.

Потом су се, у складу са традицијом, туцали јајима са војницима, а победник је био генерал Диковић.

У такмичењу у туцању јајима Вучић је победио Ђорђевића, а Диковић премијера.

Вучић је Ускрс четистао војницима и њиховим породицама, Војсци Србије, али и грађанима уз жељу да увек имамо мир, али и да увек будно чувају наше небо и сигурност грађана.

"Хвала вам што радите увек и када су празници, и хвала вам на љубави према домовини", рекао је Вучић.

Он је војницима поручио да ће, поред, модернизације војске, набавке наоружања и нових униформи, гледати да њихова примања буду већа.

Припадници 250. ракетне бригаде уручили су премијеру поклон у знак сећања на ускршњу посету, а он је узвратио речима да се нада да ће ускоро моћи њима да поклони "нешто чиме ће бити срећни и задовољни".

Пре заједничког доручка, Вучић је обишао касарну, а у краткој вежби војници су показали спремност и опремљеност бригаде.

Премијер је истакао да ће држава наставити да улаже у модернизацију војске и јачање наменске индустрије, и најавио у току ове године повећање броја војника, као и плате за припаднике Војске Србије. 

Вучић је, након сусрета са војницима, поновио у разговору са новинарима да би наменска индустрија требало да буде мотор у развоју наше економије, запошљавања људи, али и да обезбеди даљу модернизацију и унапређење наших оружаних снага.

Премијер је истакао да ће у крагујевачку "Заставу" бити уложено највише новца, да инвестиције неће заобићи ни "Милан Благојевић" у Лучанима, али и да је потребно да се што пре заврши фабрика у Узићима, да се реши питање фабрике жироскопа "Телеоптик".

"Мислим да ту лежи наша велика шанса да се развијамо, унапређујемо и убрзамо раст наше економије, али и наших војних снага", објаснио је премијер. 

Вучић: Поносан сам на Војску Србије  

Указао је на недавне вежбе у Никинцима где се Лазар перфектно показао, а да је сада и Нора на посебним испитивањима.

План је да Војска Србије добије 18 Нора у свом систему одбране.

"Све што нисмо радили деценијама, сада радимо. Годинама смо терани да уништавамо наше Стреле, па сам се питао чиме да оборимо непријатељски хеликоптер. Хвалили смо се како добијамо 250 долара за уништену Стрелу. Сада обнављамо ресурсе, Стреле обнављамо зољама", казао је он.

То, како истиче захтева одговорност и посвећеност у нашем раду. 

Када је реч о 250. ракетној бригади Вучић је рекао да је поносан на Војску Србије, и на то што је техника у тој бригади исправна чак 98 одсто.

"Видели сте модернизоване радарске системе. Ово је једини систем који на овим просторима може да хвата невидљиве авионе. Да смо имали овај модернизовани систем 1999. вероватно бисмо више непријатељских авиона могли да оборимо", рекао је Вучић.

Додаје да је било речи и о даљој модернизацији ратног вазухопловства и ПВО, која би, како је констатовао, значила сигурно небо над Србијом, слободу за грађане Србије, независност наше земље у унутрашњем и спољнополитичком деловању.

Када је реч о платама за припаднике, ВС Вучић је рекао да је план ове године да буду повећане, не линеарно, већ војницима и подофицирима. 

"Ове године смо за 500 војника увећали број у нашој армији. У септембру ће бити још 300 војника више од бројног стања, а планирамо и нових 500 за следећу годину. Тиме ћемо да увећамо бројно стање наше армије", рекао је Вучић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво