Отворен конкурс за награду "Дуга" за 2016/17

Конкурс за доделу награде "Дуга" поводом Међународног дана борбе против хомофобије и трансофобије, а са циљем унапређења положаја људских права ЛГБТ особа отворен је данас и трајаће до 12. маја, саопштила је Геј стрејт алијанса (ГСА).

Конкурс је јаван и на њему могу да учествују сви они који су у претходних годину дана својим делом, ангажовањем, радом и резултатима допринели смањењу хомофобије и трансфобије, заштити и унапређењу људских права ЛГБТ особа, побољшању положаја и квалитета живота ЛГБТ особа и промоцији равноправности и толеранције према ЛГБТ популацији у Србији.

О награди одлучује жири кога сваки пут чине појединци из разних области, добитници претходне награде "Дуга", представници оснивача награде, као и активисти и активисткиње других организација које се баве ЛГБТ правима.

Претходни добитници награде "Дуга" су официр за везу са ЛГБТ заједницом Министарства унутрашњих послова (МУП) Александар Стојменовић, министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, шефица Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Србије ЕУ Тања Мишчевић, као и Одељење за рад са заједницом МУП Србије.

Награду под називом "Дуга" је установила ГСА и она се од 2013. додељује сваке године поводом 17. маја - Међународног дана борбе против хомофобије и трансфобије, а за допринос борби против хомофобије и трансфобије и заштити и унапређењу људских права ЛГБТ особа у Србији у претходних годину дана.

Награда је установљена са циљем да подстиче и афирмише промоцију и заштиту основних људских права ЛГБТ особа у Србији, како од стране државних и локалних институција и органа, тако и од стране друштва у целини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво