Уручени кључеви аутомобила добитницима у наградној игри

Добитницима аутомобила у наградној игри "Узми рачун и победи" у Крагујевцу су свечано уручени кључеви аутомобила марке "фијат 500 Л".

Кључеве 18 аутомобила уручио је државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Жељко Ожеговић.

Он је рекао да је наградна игра дала добре резултате, истичући да је послато око 8,5 милиона коверата, а по прелиминарним мерењима учествовало је између 25 и 40 одсто укупног становништва, што је много више у односу на друге земље у којима се организују сличне лутрије.

"Пореска управа је већ на половини реализације наградне игре показала да је значајно повећана наплата ПДВ-а, а смањио се и број прекршаја због неиздавања фискалних рачуна", рекао је Ожеговић.

Лутрија је имала и нефинансијске ефекте, каже Ожеговић и објашњава да су грађани схватили значај борбе против сиве економије.

Сада следи ново такмичење, па ће тако пет општина чији су становници послали највећи број фискалних рачуна добити финансијску надокнаду од 20.000 евра за пројекте, а 12 општина ће добити бесплатне вај-фај зоне.

Позивајући грађане да и убудуће узимају фискалне рачуне, Ожеговић је најавио могућност организовања новог кола наградне игре на јесен или на пролеће идуће године.

Председница Комисије и државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Станија Вишекруна изразила је задовољство што је наградна игра спроведена по правилима.

Вишекруна је говорећи о уоченим неправилностима навела да је било коверата у којима су били измешани слипови и рачуни, те да је било рачуна из 2016. године, а дешавало се да учесници нису на исправан начин попуњавали брендиране коверте.

Извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић каже да је наградна игра надмашила сва очекивања, будући да је послато 8,5 милиона коверата.

"Данас смо доделили аутомобиле срећним добитницима из свих крајева Србије, што потврђује да је ова активност наишла на интересовање свих грађана", рекла је Јовановићева.

Сада предстоји посета срећним местима и објектима који су издали фискалне рачуне како би се промовисали они који поштују прописе, издају фискалне рачуне и плаћају ПДВ, јер је то, каже, најбољи начин да се допринесе бољем квалитету живота.

Међу добитницима аутомобила "фијат 500 Л" је и Александра Најкракућин из Кикинде, која је, каже, послала 13 коверата.

"У ствари број 13 је срећан број", рекла је Најкракућинова и додала да ће ново возило равноправно користити сви чланови породице.

Иако му син ради у Пошти, Бора Гилезан из Зрењанина пожалио се да му је било тешко да пронађе брендиране коверте, а информација да је добио аутомобил га је, каже, затекла на пецању.

"Дођем кући и сачекају ме комшијина деца. Кажу, деда Боро, добили сте ауто. Купио сам им чоколаду", шаљиво прича добитник аутомобила.

Поједини добитници аутомобила ће, по сопственом признању, захваљујући наградној игри "извући возачку дозволу из прашине".

Биљана Глишић из Београда каже да још не може да верује да је добила ауто, а заслугу приписује супругу јер је, каже, он био упоран и сакупљао рачуне.

Сви добитници поручују да ће наставити да узимају рачуне, не само како би водили рачуна колико су новца потрошили већ и да би помогли држави да побољша квалитет живота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво