"Узми рачун и победи" опет крајем године или на пролеће 2018.

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Жељко Ожеговић најавио је да би наградна игра "Узми рачун и победи" могла поново да буде организована крајем ове године или на пролеће 2018.

Ожеговић је рекао да се о продужењу наградне игре размишља с обзиром на то да су постигнути добри финансијски резултати.

"Неке земље су спроводиле ове наградне игре више година, попут Бугарске, Португалије, Мађарске и Словачке. Код нас је наградна игра имала добар финансијски ефекат с обзиром на то да је у њој учествовало скоро 25 одсто становништва, што у другим земљама није био случај", рекао је Ожеговић на Београдском сајму, приликом доделе осам аутомобила "фијат 500Л" добитницима трећег извлачења наградне игре.

Нагласио је да су се већ на пола наградне игре показали и добри финансијски резултати, с обзиром да је Пореска упава објавила податке да је у неким сегментима, на пример, наплата ПДВ-а код малих и средњих предузећа порасла скоро за 84 одсто.

"Ми смо наше добитнике замолили да и даље узимају фискалне рачуне, јер тако омогућавају да им се то врати на други начин, да имамо бољу државу и квалитетније услуге за грађане. Моја је молба да грађани наставе да узимају рачуне", поручио је Ожеговић.

Он је захвалио грађанима и медијима на подршци истичући да је закључно са јучерашњим даном, када је било последње четврто извлачење, добијено 8,5 милиона коверата, као и да су подељено 742 награде.

"То показује да су грађани разумели зашто смо организовали наградну игру и да се боримо против сиве економије, као и да је заједнички проблем, а не само оних што воде инспекцијске послове - ако желимо да креирамо друштво са већим стандардом", навео је Ожеговић.

Он је уручио кључеве новог "фијата 500Л" Јосиму Субићу из Уздина, Миливоју Томићу из Врањске Бање, Горану Стојиљковићу из Власотинца, Драгици Драгићевић из Совљака код Богатића, Јадранку Николићу из Врања, Миленку Вргочу из Челарева, Снежани Шарић из Бачке Тополе и Сандри Кузмановић са Новог Београда.

Завршена наградна игра "Узми рачун и победи" 

Наградна игра "Узми рачун и победи", усмерена ка сузбијању сиве економије, завршена је а укупна вредност наградног фонда била је 135.344.181,46 динара, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије. 

Наградна игра је звршена синоћ, после четвртог јавног извлачења награда које је било организовано на РТС-у, наводи се у саопштењу, преноси Бета.

Наградну игру је приредило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а у сарадњи са Министарством финансија, Пореском управом, Државном лутријом Србије, Поштом Србије, Републичким секретаријатом за јавне политике и НАЛЕД-ом.

Укупна вредност наградног фонда била је 135.344.181,46 динара, а за овај круг наградне игре било је одређено 742 награда.

Грађани су добили станове, аутомобиле, путовања...

Министарство државне управе и локалне самоуправе је честитало свим добитницима и захвалило грађанима на учешћу у наградној игри "и великој подршци у сузбијању сиве економије".

Наградна игра представља једну од 68 мера Националног програма за сузбијање сиве економије.

Држава и привреда ће наставити са едукативним програмом током 2017. и 2018. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво