Обновљена фонтана испред Храма Светог Саве

На фонтани испред Храма Светог Саве на Врачару замењени су сви панели, прскалице, комплетна електро и машинска инсталација и разводни ормани. Планирана обнова и других фонтана у граду.

Фонтана испред Храма Светог Саве је обновљена, а директор "Београдског водовода и канализације" Драган Ђорђевић каже да је планирана обнова још неколико фонтана у граду.

"Обновили смо једну од најважнијих београдских фонтана испред које се слика највећи број туриста који посети Београд", рекао је Ђорђевић, који је са градским менаџером Гораном Весићем и председником општине Врачар Миланом Недељковићем обишао фонтану испред Храма Светог Саве.

Према његовим речима, на фонтани су замењени сви панели, прскалице за воду, комплетна електро и машинска инсталација, као и разводни ормани.

Како је истакао, замењена је и комплетна аутоматика која управља режимом рада фонтане, која је опрана и дезинфикована.

Ђорђевић је навео да "Београдски водовод и канализација", у сарадњи са Градом и Секретаријатом за комуналну делатност одржава 41 фонтану и 165 јавних градских чесми.

Рекао је и да је тренутно у току поступак јавне набавке која се односи на грађевинску реконструкцију градских фонтана и да ће поред ове фонтане бити обновљене још неке.

"Надам се да ће Београђани препознати сав труд који улажемо у обнову ових фонтана и чесми и да ће се према њима односити на начин на који оне заслужују, на домаћински начин", рекао је Ђорђевић.

Недељковић је истакао да је Општина Врачар инсистирала да се фонтана реконструише и стави у погон, те да ће инсистирати и на томе да се обнове гранитне плоче.

Како је навео, тражиће и да се киосци испред Храма уклоне и поставе на места која су за то прилагођена.

"Желимо да ово буде место где ће се окупљати родитељи са децом, пензионери... Ово је срце Београда, Врачарски плато, нешто најлепше у Београду", рекао је Недељковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво