Вулин: Следеће године 700 милиона за услуге у заједници

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања прошле године одвојило је 400 милиона динара, а ове године 700 милиона динара за услуге у заједници, међу којима је и услуга геронто домаћице.

Ресорни министар Александар Вулин рекао је да ће следеће године бити одвојено још више новца зато што је, каже, људима помоћ свакако потребна.

"И политика владе Александра Вучића и политика Министраства рада јесте да се социјална заштита унапређује и да се социјална давања никако не смањују, већ да их где год можемо и колико год можемо повећавамо", рекао је Вулин, приликом обиласка клуба за старе у Параћину.

Геронто домаћице су, истиче министар, неопходне нашим старијим суграђанима, који не смеју и не могу да буду остављени сами, посебно не у сеоским подручјима и сиромашнијим општинама.

"Као што видите, Министарство и влада су обезбедили довољно средстава. Ове услуге су одрживе и сваке наредне године имаћемо само јос развијенију социјалну заштиту и још већи обим корисника", рекао је Вулин.

Како је додао, тако је и са услугом геронто домаћице, као и са свим осталим услугама у систему социјалне заштите, без обзира где људи живе, да ли у Параћину, Бабушници, Београду или Новом Саду, јер, како истиче, све општине, без обзира колико су неједнако развијене, морају да имају бар минимум услуга социјалне заштите.

"Наш корисник живи и он има своја права, своје потребе и мора да буде помогнут и заштићен баш тамо где живи", нагласио је министар и подвукао да је управо зато Министарство за услуге у заједници ове године одвојило 700 милиона динара, а идуће године ће одвојити још више новца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво