Лопови вребају и на сајмовима

Полиција је пре три дана ухапсила лице осумњичено да је на Сајму лова и риболова у Београду украло ловачку пушку вредну 360.000 динара. Излагачи, учесници сајмова, нису изненађени. Кажу да таквих покушаја буде без обзира на то која се роба излаже. Како би заштитили експонате, ангажују додатно обезбеђење, а уздају се и у рад сајамских служби.

Експонат вредан 360.000 динара био је мета лопова. Ипак, пушка је враћена излагачима. Ни на сајму ски-опреме овакве ситуације нису ретке. Наочаре и рукавице интересантне су лоповима, па се посебно штите. Осим што излагачи током дана сами обезбеђују штандове, на сваки артикал стављају и зујалице.

"Поред излазних врата имамо антене које реагују на те зујалице, тако да тешко да може нешто да се изнесе. Ако се неко приближи превише антени, она се огласи. Буде нас доста на сајму, има нас 10-15, како који дан, и  обично се неко налази близу врата, увек гледа шта се дешава. То је један од начина да се обезбедите", каже излагач на сајму ски-опреме Зоран Стојановић.

На сајму аутомобила, штандови се лакше штите. Међутим, излагачи мотоцикала у свом десетогодишњем искуству бележе и непријатне ситуације.

"Једне године је нестала читава картонска кутија са мотоциклистичким јакнама", каже излагач на сајму мотоцикала Бранкно Лукић.

У данима највеће посете, ангажује се и додатно обезбеђење.

"Да бисмо се заштитили напросто од велике масе људи, јер то не можете да контролишете, то су додатни трошкови. Један од најбољих начина да се ма који излагач заштити и надокнади насталу штету јесте да плати полису осигурања", истиче Лукић.

Током ноћи о експонатима се брине обезбеђење Београдског сајма. Када се отворе капије за посетиоце, они помажу по позиву.

"Уколико се нешто деси, обезбеђење реагује. Постоје дежурства у току радног времена за излагаче, нпр. када је овај сајам у питању, пола сата пре времена када посетиоци улазе излагачи су дужни да делегирају свог представника на штанду да се једноставно не би десило да они између себе нешто са других штандова ураде", каже Александар Ивковић са Београдског сајма.

Прецизних података о крађи на сајму нема. Како би их било што мање, однедавно су постављене камере на целој површини Београдског сајма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи