Радници "Гоше" ступили у штрајк

Радници Фабрике шинских возила "Гоша" у Смедеревској Паланци од данас су у генералном штрајку јер послодавац не испуњава обавезе према њима. Траже да им се повеже стаж, овере здравствене књижице, али и да линеарно сви добију по 100.000 динара од старих зарада. Јер, како кажу, и са тим износом већина радника ће опет бити у минусу.

Та фабрика у власништву словачке фирме ЖОС је више година у тешком стању.

Да не би дошло до последица по друге фирме које учестују на изградњи Жежељевог моста, радници Гоше урадили су јутрос део посла који им је следовао и потом ступили у штрајк.

У фабрици је тренутно запослено 375 радника, којима није оверена здравствена књижица три године, а није им ни уплаћиван стаж за последње четири. Због блокаде у којој су, не могу самостално на тендер, већ преко посредника. 

Председник штрајкачког одбора Милан Вујчић рекао је Бети да руководство прети отказима радницима ако не иступе из штрајка.

Он је навео да му послодавац дугује око 650.000 динара, а да му плата не прелази 25.000 динара.

"Радници су озлојеђени због немарног и комотног руководства", рекао је Вујичић.

И сам излазак из блокаде не би им пуно помогао, јер им треба јасан план и програм за будуће послове. Представници Гоше били су на састанку у Савезу самосталних синдиката, а и обратили су се за помоћ Влади и ресорном министарству.

Прошле године у априлу, затражили су помоћ од свог власника, али безуспешно. Тврде да овај пут неће одустати од својих захтева, јер сада више немају алтернативу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи