Михајловић: Наплатна рампа у Врчину биће завршена средином априла

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да ће наплатна станица "Врчин" на ауто-путу Београд–Ниш бити завршена у априлу, и да ће пропусна моћ возила бити већа за 30 одсто.

Михајловићева је током обиласка радова на тој станици, која ће заменити наплатну рампу "Бубањ поток", рекла да ће бити урађене 23 траке, а план је да од тога 12 буде са електронском наплатом путарине.

Рампа "Врчин" имаће и 22 саобраћајна острва, зона излаза имаће 14 трака, а зона улаза шест трака и три реверзибилне траке.

"Извођачи кажу да ће радови бити готови у априлу, а коначни рок је 10. мај", рекла је Михајловићева и додала да је на изградњи нове рампе дневно ангажовано између 120 и 150 радника.

Она је рекла да ће гужве током летње сезоне захваљујући тој новој наплатној рампи бити смањене и додала да је за Београд важно то што је наплатна рампа измештена ван града.

Михајловићева је додала и да ће бити уведен и бесплатан бежични интернет на деоници Коридора 10.

"Путеви Србије имају задатак да уведу СОС телефоне на ауто-пут", рекла је Михајловићева и додала да је у плану и да се обезбеди неколико места где ће аутомобили на струју моћи да се напуне.

Вршилац дужности директора "Путева Србије" Зоран Дробњак изјавио је да ће наплатна рампа бити завршена између 15. и 20. априла.

Дробњак је навео да је расписан тендер за уклањање старе наплатне рампе "Бубањ Поток" и да ће извођач бити изабран до 1. маја.

Изградња наплатне станице Врчин почела је крајем марта прошле године, а вредност радова је 1,74 милијарде динара без ПДВ-а.

Михајловићева: Добра сарадња са Дробњаком

Зорана Михајловић је изјавила да Комисија Владе Србије предлаже ко ће бити нови директори јавних предузећа и додала да она има добру сарадњу са садашњим директором "Путева Србије" Зораном Дробњаком. Навела је да се са њим чује неколико пута у току дана.

"Зоран Дробњак и ја се чујемо најмање десет пута дневно, а од тога сам ја седам пута љута. Али чињеница је да на крају радног дана или на крају месеца, ја имам завршен посао што се тиче 'Путева Србије'. Чињеница је и да има других директора који се ни на телефон не јављају", рекла је Михајловићева новинарима.

На питање новинара шта препоручује Дробњака за нови мандат директора "Путева Србије", министарка је истакла да треба дозволити Комисији Владе Србије да ради свој посао и додала да нико из њеног министарства није члан те комисије.

Према њеним речима, Министарство саобраћаја ће подржати сваки предлог Министарства привреде.

На питање новинара да ли ће Дробњаку опростити празна градилишта, Михајловићева је одговорила да је њен предлог да се, када је лепо време, ради цео дан, али и викендом.

Министарка је навела и да је фотографија наводне рупе на ауто-путу Љиг - Прељина, која се појавила на друштвеним мрежама лажна и да је то слика пута у Мађарској из 2010. године.

"Од јуче се на интернету и друштвеним мрежама појавила фотографија наводне рупе на путу Љиг-Прељина, која је комплетна лаж. То је слика из Мађарске и нема везе са Србијом", рекла је Михајловићева новинарима. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се