Мали: Сви спремни за евентуалне поплаве

Градски штаб за заштиту од ванредних ситуација одржао је седницу на којој се разговарало о спровођењу мера одбране од поплава на водотоковима другог реда на територији свих београдских општина, а градоначелник Синиша Мали је рекао да су сви спремни за евентуалне поплаве.

На седници је било речи и о изменама Закона о водама, који водотокове првог реда пребацује у надлежност државе.

Изменама Закона о водама, који је ступио на снагу 24. децембра прошле године, ингеренције над водотоковима првог реда прешле су из надлежности градске управе у надлежност државе.

У водотокове првог реда спадају, како је на седници објашњено, већи водотокови попут река Саве и Колубаре.

Седницу је водио градоначелник Београда Синиша Мали, а према његовим речима оперативни план за одбране од поплава усвојен је на претходној седници, а на овој је, каже, добио информације о раду институција којима је задовољан.

Све те институције, рекао је Мали у изјави медијима, спремне су на евентуалне поплаве које би се могле десити на пролеће.

Истакао је да ће сви представници београдских општина, које имају додира са водотоковима првог реда, моћи директно да се обраћају "Србијаводама", што је, према његовим оценама, сјајна прилика да се у сарадњи са државом ради на њиховом одржавању, а да ће град више пажње посветити свим каналима који, како је рекао, годинама стоје запуштени и препуни смећа.

Сходно изменама закона, Град Београд је изгубио надлежност над водотоковима првог реда, а остала му је надлежност над водотоковима другог реда.

"Дакле сада координирамо са 'Србијаводама' за водотокове првог реда, а водотоковима другог реда јесу оно чему желим да посветим своју пажњу и пажњу града у наредном периоду", истакао је градоначелник.

Оценио је да је превентива у спречавању поплава јако важна, баш као и план инвестиција, како би се тачно знало који су то сливови река и насипи које треба уредити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи