Стефановић: Желимо полицију која је ближа грађанима

Хоћемо полицију која патролира у месним заједницама, полицајце које комшије познају, рекао је министар Небојша Стефановић за РТС.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је потребна полиција која је ближа грађанима и која ће штитити безбедност сваког човека.

У Београду је данас промовисано 358 младих полицијаца који су завршили 12. и 13. класу Центра за основну полицијску обуку и 36 академаца Криминалистичке академије.

"То је веома значајно јер су у питању нови, млади људи који су завршили обуку и након једне, односно четири године обуке биће распоређени у неку од 27 управа", рекао је Стефановић.

Министар је истакао да се сада предвиђа где су потребни додатни полицијски службеници, како не би неке полицијске управе биле препуњене, a у другима, попут Београда, да полицајаца недостаје.

"Данас хоћемо полицију која је ближа грађанима, која патролира у месним заједницама, полицајци који добро знају комшије и које комшије познају", рекао је Стефановић.

Напорима владе полицајци су добили нове униформе, а ове године ће добити и додатну уноформу, рекао је министар и истакао да ће покушати да се сваком човеку обезбеде адекватна заштитна средства.

Полиција добија и нова оклопна возила, попут "Лазара" и "Милоша", а стара ће бити модернизована.

"Данас имамо полицију која је боље заштићена и вољна да ради за грађане. Полицајци су ту због грађана, да нас штите од угрожавања. Мој посао је да полиција буде заштићена и да осудимо нападе на полицију. Ту су да нас штите од криминалца, треба да покажемо поштовање према њима", закључио је министар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво