Пацијенти малтретирани у прокупачкој болници?

У Општој болници "Доктор Алекса Савић" у Прокупљу у ноћи између 20. и 21. марта три техничара запослена у болници дошла су на психијатријско одељење и вербално, али и физички малтретирала пацијенте. Међу њима је, како РТС незванично сазнаје, била и 26-годишња жена коју су натерали да скине одећу. Ово су тврдње супруга, кога је пацијенткиња ујутро позвала и све му испричала. Још нема званичних информација о томе шта се тачно догодило.

Директорка психијатријске болнице претходних дана није долазила на посао а запослени нису желели да дају изјаве.

У телефонском разговору Александар Јојић, супруг пацијенткиње која се на одељењу лечила од постпорођајне депресије рекао нам је да је инцидент пријавио директорки болнице која је покренула даљи поступак.

Према тврдњама његове супруге, тројица пијаних техничара шамарала су пацијенте на одељењу, поливали их водом и соковима.

Један се наводно представио као лекар из Ниша и тако је, на превару, натерао пацијенткињу да скине одећу, а затим је на силу додиривао.

Све су ово незваничне информације а, такође незванично, сазнајемо да су тројица техничара до даљег удаљена са радног места.

Министарство здравља наложило је да се случај хитно истражи а званичне податке из управе болнице и МУП-а очекујемо у понедељак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво